måndag 12 december 2011

Kreativ matlagning

Här i Kina får man utveckla sin kreativa sida vad det gäller matlagning. Det är något begränsade möjligheter och allt man bara plockar åt sig med van hand hemma på ICA finns ju inte här. Nåväl, en del saker kanske finns, men eftersom jag inte kan läsa kinesiska så förstår jag ändå inte vad det är.

Det är inte så många rätter vi har på äta hemma menyn, men igår tillkom det dock en ny: Fläskfilé Stroganoff. Falukorv är ju liksom uteslutet att hitta här. Men den här varianten var riktigt lyckad, hade ingen dijonsenap enligt receptet men tog soya istället, blev lika bra, saltgurkan fick vi hoppa (gillar jag ändå inte) och creme fraiche blev det inte heller. Kolla gärna in receptet på recept.nu, rekommenderas varmt!

På vår närmsta mataffär Sugou är det internationella matutbudet nästan lika med noll. Man hittar lite pasta, som då är så exotiskt så man måste gå och betala det i en separat kassa inne i affären, innan man kan fortsätta handla. På franska Carrefour har de lite fler internationella varor och man kan i alla fall få köpa lite krossade tomater så det kan bli lite spaghetti och köttfärssås. Har hittat en pestosås som man kan blanda ut med lite mjölk, svamp och lök för att få till nån slags pastasås. Fläskfilé med ugnsrostade potatisar, broccoli och lök är ett säkert kort. Pastaskruvar med en tomatbaserad pastasås med lite tillsatt bacon, champinjoner och lök funkar också bra.

På besöket på mataffären Metro (som var lite som Gekås) så lyckades jag hitta grädde och tomatpuré - vilken lycka! Enda bekymret är att mataffären ligger lite otillgängligt till, så vi får se när vi kommer tillbaka dit.

Smaksatt creme fraiche - vilken räddning det är till matlagning och yes jag saknar det!

Fläskfilé Stroganoff och ris

Tomtbaserad pastasås och krossade tomater - bra bas
/Tjingeling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar